Grillade Gambasspett med frisk sallad med Asiatisk touch.

Du behöver till 4 personer


  • 8-10 Vannamei spett.
  • 1 spansk peppar
  • 1 Vitlök
  • Olivolja
  • Lime/Citron


Salladen.

  • 1 Mogen Mango
  • 1 Gurka
  • 1 spansk peppar
  • 1 Avokado
  • Nektarin
  • 1 kruka koriander
  • Sesamolja
  • Olivolja
  • Fish Sauce/ alternativt japansk soja.

Gör såhär!


  • Lägg de tinade räkspetten i en avlång form. eller tallrik.


  • Skala 2-3 vitlöksklyftor och skiva dessa tunt eller riv med fint rivjärn.


  • Skiva/hacka en halv spansk peppar.


  • Blanda med 2-3msk olivolja och pressa en klyfta lime eller citron över.


Sallad


  • Skär upp mangon, nektarinen och avokadon i lagom bitar.
  • Dela och kärna ur gurkan. Tärningar eller halvmånar.
  • Hacka eller skiva en hel eller halv spansk peppar beroende på hur mycket sting man vill ha.
  • Hacka Koriander (går att byta ut mot bladpersilja om man inte gillar koriander)
  • Tillsätt 2-3msk olivolja 1-2msk sesamolja och en skvätt fish sauce eller soja efter smak.
  • pressa en halv lime över
  • Blanda och låt stå kallt 30 min.



Man kan lägga i lite vad man vill och tycker om som tex rädisor eller blåbär, eller härliga svenska jordgubbar om man vill göra den lite somrig.


Passar som förrätt, lätt lunch eller huvudrätt.


BESTÄLL VÅRA VANNAMEISPETT HÄR

1st 35kr 10st 299:-



Spaghetti Vongole

Du behöver till 4 personer

  • 2 nät hjärtmusslor eller 2 nät Vongole musslor eller varför inte mixa ett nät av varje!
  • Pasta förlsagsvis Fettucinie eller Linguine 400g
  • 4-5 msk Olivolja av bra kvalité
  • 1/2 röd chili hackad
  • 4 vitlöksklyftor hackade
  • 1 knippebladpersilja hackad
  • 250g körsbärstomater delade
  • 1 1/2 dl vitt torrt vin - men glöm inte till kocken!
  • 1/2 citron riv skalet.
  • En nypa salt och peppar

Gör såhär!

Börja med att ta fram en stor kastrull eller bunke och lägg musslorna i iskallt vatten tillsammans med salt, dom ska täckas.

Rör om lite och låt sedan stå i en timma.

Rör igen och häll av, detta för att få ut den sista sanden som kan finnas i musslorna. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.

Vattnet kommer bli grumligt och detta kan man upprepa en gång till om man har tid.

Gillar man lite mer sting i så ta hacka i lite mer chili.

Nedan följer steg för steg.


  1. Blanda 2 l kalltvattenmed 1 dlsalt.
  2. Täck musslorna med vattnet.
  3. Rör om då och då.
  4. Låt stå minst en timme.
  5. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.
  6. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten.
  7. Upprepa saltvattenproceduren en gång till.
  8. Låt stå en timme.
  9. Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
  10. Kokapastan 1 min kortare än anvisningen på paketet. max 3 min.
  11. Hetta uppolivoljai en stor kastrull och fräschili,vitlökoch hälften avpersiljan.
  12. Lägg itomaternaoch fräs ytterligare 4-5 min.
  13. Lägg i musslorna och rör om.
  14. Slå påv in och lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna öppnat sig.
  15. Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.
  16. Riv övercitron, smaka av med salt ochpeppar.
  17. Strö över resten av persiljan.


Servera i djupa varma tallrikar

tilsammans med ett gott bröd och något gott i glasen 

Guiseppe Cocco

Spaghetti Tagliatelle 79kr

Finns hos oss.